dimecres, 23 d’octubre del 2013

Salvador Espriu Pep Molist

Salvador Espriu
Pep Molist
il·lustracions Jordi Vila delclòs
Col·lecció Vull Conèixer
Editorial Baula

Aquest any es celebra el centenari del naixement de Salvador Espriu, i és un bon moment per apropar a nens i nenes  a un dels poetes més important del país,  llegir alguns dels seus poemes i conèixer la seva vida.

Aquest és un àlbum il·lustrat ben editat, com tenen costum l'editorial Baula, el llibre fa un recorregut per la vida del poeta i la seva obra com si es tractés d’un conte, i alhora intercala les seves poesies, en aquest llibre s’explica com Espriu fa d’Arenys de Mar un univers literari anomenat Sinera, un poble on hi estiuejava en la seva infantesa, però en el que no hi va viure mai, però tot i així, el retrata mentalment a través dels seus poemes, les costums , els carrers i les persones  de Sinera, que és Arenys al inrevés.

Explica moltes curiositats de la infància de Salvador Espriu, i també de les influències que va tenir al llarg de la seva vida, i com l’època que li va tocar viure el va marcar.
Les il·lustracions tant acurades de Jordi Vila Delclòs, un traç i unes línies molt característiques de l'il·lustrador,  i amb un control absolut de la llum, fan l’àlbum més exquisit.

Recomano aquest àlbum doblement perquè es pot treballar molt bé a les escoles, conscient, que apropar l'obra d'un poeta als nens, llegir i entendre la seva poesia, no es tasca fàcil, però amb aquest àlbum els nens  a partir de nens 10, amb l’acompanyament d’un adult es pot fer d’una manera bonica, i alhora donar coneixement de qui era Salvador Espriu, poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels millors del nostre país. Un poeta que perdura en els nostres dies.

per més informació: www.anyespriu.cat/

Blanca Ros Solé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada